Inspirerend in elk seizoen
Theetuin Weesp

KUNSTWEEKEND IN JUNI

Op 4, 5, en 6 juni 2022 transformeert de Theetuin van Weesp tot een grote openlucht galerie. Zeker 14 kunstenaars vanuit heel Nederland gebruiken onze prachtige groene omgeving om hun werken optimaal te kunnen exposeren.
Het oude Bastion Bakkersschans met de modeltuinen, houten loodsen en vestingwal is een fantastisch decor voor de diverse kunstuitingen. Dit jaar verwachten wij een zeer gevarieerd aanbod. Van glaskunst tot houten sculpturen, van verfijnde schilderijen tot robuuste stenen beelden, van zilverwerk tot mechanische beelden. Speciale kunst die juist in de tuinen en loodsen goed tot haar recht komt. De modeltuin is met haar zomerkleed ook een prachtige achtergrond.
Deelnemende kunstenaars zijn: Erik Roggeveen, Marcella van de Vaart, Jenny Mettendaf, Paul Fessl, Ernest Laeven, Jeanette Veenendaal, Wouter Cuppen, Elles Martens van Bendith, Kees Boer, Frank Mabesoone, Marita Nijdam, Ina Hols, Maurits Zijp, Annemieke van de Boogaard, Axel Veenendaal en Riet Blüm.
De Theetuin is deze dagen open tussen 9.00 en 18.00 uur en de toegang is gratis.

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis / Bar Blauw
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte. Bar Blauw is open donderdag, vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Zij regelen ook verhuur van het Theehuis. www.barblauw.nl

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Twee keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april en het Kunstweekend met Pinksteren.