Inspirerend in elk seizoen
Theetuin Weesp

KUNSTWEEKEND IN DE THEETUIN -2019

Op 8, 9 en 10 juni verandert de Theetuin van Weesp in een grote openlucht galerie. Zeker 14 kunstenaars tonen hun werk. Dat varieert van schilderijen tot grote beelden op de dijk, van gedichten, mozaïek, schrootobjecten tot een foto expositie.
Het oude Bastion Bakkersschans met de modeltuinen, houten loodsen en vestingwal is een prachtig decor voor de kunst. Een brede groep kunstenaars doet mee aan het Kunstweekend. Op de vestingdijk exposeren Lettie Kuijvenhoven grote ijzeren objecten, Ferdi Wouters met grote beelden en dichter Maria Vermijn schildert met woorden. In het Theehuis komt een foto expositie van Ellen Meereboer en in de houten loods staat Mieke Robben met haar portretten. Daar worden ook demonstraties portretschilderen gegeven. Op andere manier kunnen bezoekers ook meedoen: er is kinderworkshop olv Jacqueline Snoek en alleen op zaterdag een Grafitti workshop met Reinier van Bochove.
De modeltuin is getransformeerde tot een prachtige zomertuin, volop in kleur. Hier toont Riet Blüm haar beelden, bij de tuin vijver en in de kleine kas tref je werk van Ina Hols, een mozaïek kunstenaar. Willem Kotkamp staat bij de houtstapels met schilderijen en beelden die zich voegen naar de omgeving. Op het marktpleintje presenteren verschillende kunstenaar oa. Keramiek, sieraden en houten tasjes.
De Theetuin, met Theehuis en terras is deze drie dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Toegang is gratis.

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Alleen tijdens de vaste inspiratieweekenden fungeert deze plek als theehuis. Daarnaast wordt het theehuis verhuurd voor diverse gelegenheden, van verjaarspartijtjes tot zakenborrels.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Drie keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april, het Kunstweekend met Pinksteren en de Nazomerdag die samenvalt met Monumentendag, in september.