Inspirerend in elk seizoen
Theetuin Weesp

TUIN IS KLAAR VOOR BLOEMBOLLENFESTIJN

Op 20, 21 en 22 april 2018 is het jaarlijkse Bloembollenfestijn in de Theetuin van Weesp.
De tuin staat vol bloeiende voorjaarsbollen in verrassende combinaties met de vaste planten. Er is een geheel nieuwe border ingericht en de ‘groene’ tulp Evergreen is dit jaar te bewonderen op verschillende plekken in de modeltuin.
Geïnspireerd door de modeltuin kun je alleen tijdens het Bloembollenfestijn ook planten kopen. Alleen dit weekend bieden verschillende kwekers uit het land bijzondere planten en bollen aan. Zoals De Werkplaats uit Katwijk, Kwekerij Esveld uit Boskoop en Kwekerij Davelaar uit Woudenberg. Ook zijn er bolletje speciaal gekweekt op pot te koop.

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Alleen tijdens de vaste inspiratieweekenden fungeert deze plek als theehuis. Daarnaast wordt het theehuis verhuurd voor diverse gelegenheden, van verjaarspartijtjes tot zakenborrels.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Drie keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april, het Kunstweekend met Pinksteren en de Nazomerdag die samenvalt met Monumentendag, in september.